تحولات منطقه

مدیر امور سدهای شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی گفت: با احتساب بارش‌های گذشته کمتر از ۲میلیون مترمکعب به ذخایر سدها اضافه شده است.

بارش‌های اخیر کمتر از ۲ میلیون مترمکعب ذخایر سدهای خراسان رضوی را افزایش داد
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس خراسان، پاییز و زمستان که فرا می‌رسند، همه چشم به آسمان دارند و انتظار بارش نزولات آسمانی را می‌کشند؛ اتفاقی که در این چند سال اخیر کمتر شاهدش بودیم و خشکسالی‌های پیاپی سبب ایجاد شرایط بحرانی در موضوع تأمین آب به ویژه در کلانشهرها شده است.

نقاط زیادی از خراسان رضوی با کمبود بارش‌ها در این سالها دست به گریبان بوده و مشهد در این میان از کم‌بارش‌ترین‌هاست. تا یک هفته، ۱۰ روز اخیر که بارش‌هایی به تناسب فراگیر را در سطح استان شاهد بودیم، تقریباً هیچ جایی از استان بارندگی خوبی نداشته و شروع سال آبی به کم‌بارش‌ترین سال‌ها در چند سال گذشته تبدیل شده بود! باران و برفی که به تازگی بارید و خیلی وقت بود دست‌کم شاهد چنین برفی در مشهد نبودیم، تا حدی از جریان سخت خشکسالی و نباریدن‌ها کاست و مردم را تا اندازه‌ای به شرایط بهتر امیدوار کرد. اگرچه لطمه‌های وارد شده از سوی سال‌های خشکی آن‌قدر زیاد و گسترده است که اگر چندین سال نیز بهترین بارش‌ها را شاهد باشیم، نمی‌تواند به سادگی خسارت‌های ناشی از خشکسالی را جبران کند.  

بارش‌های نرمال اسفند و فروردین

معاون پیش‌بینی اداره کل هواشناسی خراسان رضوی با تأیید این موضوع که آن‌قدر کشور و استان ما درگیر خشکسالی‌های پیاپی بوده که بارش‌هایی از جنس بارش‌های اخیر نیز نمی‌تواند آن را جبران کند، در خصوص پیش‌بینی‌های موجود برای ماه‌های پیش رو گفت: طبق پیش‌بینی‌های فصلی، بارش‌هایی که تا پایان سال برای خراسان رضوی احتمال وقوع دارند، در اواخر بهمن و اسفند، خوب و در حد نرمال خواهند بود.

یحیی قائنی‌پور ادامه داد: ابتدای سال جدید و در فروردین نیز انتظار بارندگی‌های خوب و نرمال را داریم که این پیش‌بینی‌ها فعلاً به پیش‌بینی‌های فصلی مرتبط می‌شود و باید دید در ادامه و هنگام نزدیک شدن به وقوع بارش‌های پیش‌بینی شده، شرایط به چه صورت است.

وی با بیان این مطلب که در اسفند ماه پیش رو تعداد و مقدار بارش‌ها نسبت به سایر ماه‌های سال بهتر خواهد بود، اظهار کرد: احتمال اینکه در اسفند شاهد بارش برف دیگری در استان باشیم، وجود دارد و پیش‌بینی‌ها این را نشان می‌دهد؛ اما این نکته را هم باید گفت میانگین دمایی ماه‌های پیش رو بین یک تا ۵/۱ درجه نسبت به میانگین دمایی طولانی‌مدت سال‌های گذشته بیشتر خواهد بود و به احتمال زیاد باید روزهای گرم‌تری را شاهد باشیم.

معاون پیش‌بینی اداره کل هواشناسی خراسان رضوی گفت: بیشترین میزان بارش برف اخیر استان در شهر ریوش با ۱۸سانتیمتر گزارش شده که این میزان در ایستگاه مشهد ۱۷سانتیمتر بود. البته در برخی از نقاط مشهد تا ۲۰ سانتیمتر هم بارش برف را شاهد بودیم؛ اما در مجموع همان ۱۷ سانتیمتر برای مشهد ثبت شده است. ضمن اینکه بیشترین بارش باران هم از سرخس با ۶/۲۲ میلیمتر به ثبت رسیده بود. باید در نظر داشته باشیم بارش‌های اخیر با اینکه خوب بود؛ اما نمی‌تواند تأثیر مناسبی در برطرف شدن خشکسالی‌ها داشته باشد. 

برف و باران اخیر کمتر از ۲ میلیون مترمکعب ذخایر سدهای استان را افزایش داد

مدیر امور سدهای شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی نیز در پاسخ به این پرسش که بارندگی‌های اخیر چه اندازه توانسته به ذخایر سدها اضافه کند، گفت: تا پیش از بارش برف و در بارندگی که پیش از این شاهد بودیم، نزدیک به ۶۰۰ هزار مترمکعب آب به ذخایر سدها اضافه شد.

ادریس قائمی ادامه داد: پس از بارش برف با اینکه هنوز رواناب مناسبی را شاهد نبودیم و زمان باید بگذرد تا برف‌ها آب و روانه سدها شود، تا امروز ۶۰۰ هزار مترمکعب آب حاصل از بارش برف وارد سدها شده که با احتساب بارش‌های گذشته کمتر از ۲میلیون مترمکعب به ذخایر سدها اضافه شده است. انتظار می‌رود با توجه به برودت هوا و ماندگاری بیشتر برف، در اثر بارندگی احتمالی در روزهای آینده، روی این برف رواناب‌هایی را شاهد باشیم که بتواند قدری رقم آب پشت سدها را افزایش دهد.

خبرنگار: هاشم رسائی‌فر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.